Word predikant in Grijpskerk

Op circa 20 kilometer van de stad Groningen ligt het dorp Grijpskerk. Het dorp heeft vele voorzieningen: winkels, zwembad, sportpark, crèche, peuter-, basis- en voortgezet onderwijs. De trein biedt een goede verbinding met Groningen en Leeuwarden. Fietsen en wandelen kan dichtbij, maar ook in het nationaal park Lauwersmeer of in het Westerkwartier. Een streek die rust en ruimte biedt, met vele grote en kleine dorpen. Voorzieningen zijn altijd vlakbij.

PKN Grijpskerk en omstreken is een streekgemeente. Niet alleen Grijpskerk, maar ook de omliggende dorpen Niezijl, Kommerzijl, Visvliet en Pieterzijl behoren tot deze gemeente.

De gemeente beschikt over twee kerkgebouwen. De monumentale kerk aan het Kerkplein en de in de jaren ‘30 gebouwde kerk aan de Nicolaas Grijpstraat. Daarnaast is er een ruime pastorie aan de Sportlaan voor de predikant beschikbaar.

Als predikant geef je met ons invulling aan het dagelijks werk in onze gemeente en aan de thema’s uit het beleidsplan; deze zijn:

• Wij zijn er voor elkaar en met elkaar
  • Geloven doen we 24/7
  • Je krijgt de ruimte om te zijn wie je bent
  • Wij zijn een naar buitengerichte kerk
  • Wij moeten keuzes durven maken
  • Wij zijn bezield door het geloof

Wij zijn een levendige gemeente; er worden vele activiteiten georganiseerd. Daarnaast is op de eerste zondag van elke maand GrijpsKERKT, hierin werken gemeenteleden samen met de predikant aan een inspirerende dienst. Het motto van GrijpsKERKT is dan ook ‘plaats voor iedereen’.

In de profielschets staat meer informatie over de vacature, en hoe te reageren. Het is dan ook zeker de moeite waard deze te bekijken.

Ga voor PKN Grijpskerk aan de slag als:

In het onlangs opgestelde beleidsplan vind je meer informatie over de gemeente en wie wij zijn.

Lijkt het je wat om predikant te worden in Grijpskerk?

Kerk aan Nic. Grijpstraat te GrijpskerkOp zondag 18 november beginnen we om 10:00 in de kerk aan de Nic. Grijpstraat te Grijpskerk., waar Pastor Andre van Aerle uit Langeraar hoopt voor te gaan. Thema: zoom in dienst extra