GrijpsKERKT dienst 3 maart

Op 3 maart a.s. is er een GrijpsKERKT-special dienst. Dit beloofd een zeer mooie dienst te worden met de Amsterdamse Sharon Kips en musicus Jacob Schenk,o.a. werkzaam als pianist, organist. U kunt verder hun biografie lezen in het volgende stuk.

Deze dienst start om 11.00 uur en er is vooraf koffie/thee te krijgen (vanaf ongeveer 10.30 uur) en wordt voogegaan door ds. Pieter Kars v/d Kamp  Thema: ken je mij?

Biografie

Sharon Kips (17 november 1983, Amsterdam) is echtgenote, moeder, vocal coach en zangeres. In 2007 won ze de eerste editie van X-Factor. En in 2010 werd ze benaderd om mee te doen aan Popstars als Mystery Popstar Rood waar ze – dankzij het publiek – als derde mocht eindigen.

Sinds 2007 heeft ze vijf albums opgenomen: Tien, Love will bring you home, Amazing Grace, Groei maar en Onvoorwaardelijk. Waarbij de eerste twee een hoog pop gehalte hadden, heeft Sharon bij de laatste drie albums steeds meer gekozen voor het vertellen van een verhaal. Amazing Grace was Sharons eerste Gospel-album, Groei Maar, Sharons eerste Nederlandstalige album en Onvoorwaardelijk was een mix van beide: een Nederlandstalig Gospelalbum.

Momenteel treedt Sharon regelmatig op als gastsolist bij koren en orkesten. Daarnaast heeft ze in 2017 en 2018 meegewerkt aan de Matteus Passie en zal ze in 2019 ook weer met Tango Extremo te zien zijn in verschillende theaters van Nederland met deze mooie hertaling van Jan Rot van de klassieke Matthäus Passion. Naast het optreden is zij steeds meer bezig met haar zangschool waar ze met plezier lesgeeft aan een groeiende groep leerlingen. U kunt Sharon Kips alvast beluisteren en zien onder het kopje video’s om te horen/ zien (alleen aangemelde leden!)

Jacob Schenk (1973) is musicus, werkzaam als dirigent, organist, pianist en arrangeur.

Hij ontving zijn opleiding aan het conservatorium te Zwolle bij Harm Jansen. Ook studeerde hij panfluit bij Nicolae Pîrvu en piano bij Matthijs Verschoor.

Hij maakte concertreizen naar Zwitserland, Israël, Canada, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk en hij s dirigent van 5 koren : mannenkoor  De Lofzang Heerde, Apeldoorns Christelijk Mannenkoor, jeugdkoor Deum Fidentes te Emmeloord, mannenkoor Urker Zangers en het Christelijk Nationaal Koor.

Bij muziekuitgeverij Prozamusica te Veenendaal verscheen van zijn hand de bundel Zingen op de Levensweg, een drietal Nederlandstalige bewerkingen voor solostem en mannenkoor. Hij heeft een lespraktijk en neemt ieder jaar in de zomer als panfluitleraar deel aan de panfluitcursus van Dajoeri in Arosa.

Kerk aan Nic. Grijpstraat te GrijpskerkOp zondag 24 februari beginnen we om 09:30 in de kerk aan de Nic. Grijpstraat te Grijpskerk., waar ds. E. van der Veer uit Ferwert hoopt voor te gaan.