Nieuws

Nieuws vanuit de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken.

Tour de hap

1 maart 2020 Tour de hap:  koks en gasten opgelet!

Als vervolg op de voorgaande succesvolle eerdere Tour de hap willen we op zondag 1 maart  a.s. opnieuw een Tour de hap organiseren. Bij de Tour de hap maken deelnemers een gastronomische ronde bij verschillende ‘restaurants’ in  Grijpskerk. Eerder leidde dat tot verrassende combinaties van koks/gastheren en -vrouwen, een gezellige sfeer, leuke contacten en lekkere gerechten. Kinderen en jongeren deden enthousiast mee als gastheer, gastvrouw of kok.

 

Voor degenen die de vorige keren niet hebben meegedaan: Hoe werkt de Tour de Hap?

 

In de eerste plaats hebben wij “restauranthuizen” nodig waar de koks aan de slag kunnen gaan en de gasten plaats kunnen nemen.

Koks kunnen de gezinsleden van het betreffende restauranthuis zijn maar het is ook mogelijk dat koks van verschillende huizen elkaar vinden en met elkaar afspreken de gerechten te bereiden. De koks maken zowel het voorgerecht, het hoofdgerecht als het nagerecht. De gasten wisselen na ieder gerecht van restauranthuis maar de koks blijven dus in hun eigen “restauranthuis” en wisselen niet.

 

Naast de koks hebben we dus gasten nodig. De gasten doen in groepen van zo'n 6 personen 3 verschillende restaurants eer aan. We streven er naar de groepen een verschillende samenstelling te geven.  De gasten dragen met €5,- bij aan de kosten van de maaltijd.

 

Wij houden de Tour de Hap op zondag 1 maart van 11.30 tot 14.00 uur. De gasten verzamelen zich om 11.30 uur in de Wingerd. Daar horen de gasten waar ze naar toe gaan. Het voorgerecht duurt van 12.00 tot 12.30 uur waarna de gasten naar het volgende “restauranthuis” gaan. Daar begint het hoofdgerecht om 12.45 uur en duurt tot 13.30 uur. Vervolgens gaat men op pad naar het laatste “restauranthuis” voor het nagerecht waarvan om 13.45 uur gesmuld kan worden daarna sluiten we samen af met een kop koffie of thee in de wingerd.

 

Hoe meldt u zich aan? Dit kan door te mailen naar Thea Groeneveld thea.rene@hetnet.nl of Dina Pompstra dinapompstra@gmail.com  bellen met Thea 0681831137  of Dina 0594750839 het aanmeldingsformulier (voor in de kerkgebouwen). Vermeldt of u kok of gast wilt zijn. Als u kok wilt zijn graag aangeven waar uw ‘restaurant’ is. Aanmelden kan tot en met maandag 24 februari. Op dinsdag 25 februari maken wij de indeling, waarna de koks hun inkopen kunnen gaan doen.

 

 

Het Tour de hap team

Thea & Dina

 

02-02-2020

Op 02-02-2020  (2 februari) is er een GrijpsKERKT/family dienst waarin  de KONINGSBAND uit Haren ons muzikaal gaan begeleiden en waar zij diverse nummers zullen zingen.                           

   De koningsband…mensen met een beperking – en wie heeft die niet - die naar hartenlust zingen en muziek maken. De één wat jonger, de ander wat ouder en allemaal even enthousiaste muzikanten. In onze speciale dienst die als uitzondering om 14.00 uur begint bent u van harte welkom aan de Nic. Grijpstraat te Grijpskerk   

Jeltje Tilma zal in deze dienst voorgaan

Collectebonnen

UITGIFTE COLLECTEBONNEN in de Wingerd

 tussen 19:15 uur en 20:00 uur.

De data voor uitgifte van de collectebonnen voor de komende maanden zijn:

24 februari

30 maart

11 mei

22 juni

7 september

5 oktober

16 november                    

 

U bent van harte welkom tussen 19:15 uur en 20:00 uur.

De uitgifte in de Wingerd wordt door leden van het College van Kerkrentmeesters verzorgd.

Met vriendelijke groet,

Het College van Kerkrentmeesters

The Search

The Search. Lees hier alle komende dagen waarop The Search actief is (zie de planning onderin)

Start The Search

Wie: Jeugd van 11 tot 17

Wanneer: vanaf 28 September 2019

Waar: Wingerd, PKN Grijpskerk

The Search is er voor de jeugd van 11 t/m 17 jaar en komt een aantal avonden per jaar bij elkaar. We proberen de jeugd vanuit de kerk met elkaar te verbinden. Tijdens verschillende activiteiten proberen we aan te sluiten bij de behoefte van de jeugd. Qua activiteiten is er bij The Search geen avond hetzelfde. Meestal betreft het een ontspannende activiteit, waarbij verbinding ontstaat en waarbij mooie gesprekken kunnen plaats vinden. The Search wordt in drie groepen verdeeld. Groep 8 en klas 1 vormen een groep, klas 2 en 3 vormen een groep en de oudere jeugd krijgt tijd om te chillen in het soosgebouw. Ieder seizoen krijgen de 12 jarige kinderen een persoonlijke uitnodiging van de jeugdouderlingen. De andere kinderen krijgen de uitnodiging via de app waarin zij zitten of lezen het in de verbinding.

 

Planning seizoen 2019-2020

 

20.00-23.30

Spooktocht

 

20.00-21.30

Activiteit

 

20.00-21.30

Activiteit

07 februari ‘20

19.15-22.00

Sirkelslag

06 maart ‘20

20.00-21.30

Activiteit

03 april ‘20

20.00-21.30

Activiteit

15 mei ‘20

18.00-20.00

Slotavond jeugd en vrijwilligers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij vragen kun je contact opnemen met:   

  Anita Zuidema-Bolhuis 0594-211423                                                                                                         Nienke Sibma-Boersma 0594-211925

 

 

 

Advent en Kerst 2019

De bloemen commissie heeft dit jaar weer hun uiterste best gedaan om op de liturgische tafel een mooie bloemschikking te maken. Op de tekst,die bij sommige fotos staat, krijgt u de bijbehorende tekst van de schikking (hierop drukken). Voor de hele presentatie drukt u op de foto hiernaast

Kinderknutselmiddag 11 december 2019

Op 11 december waren ongeveer 35 kinderen in de Wingerd creatief bezig om mooie en leuke kerstkaarten te maken voor onze ouderen (80+) vol met wensen en opmerkingen. Ook werden er leuke voorwerpen gemaakt voor eigen gebruik. Onder het genot van een drankje en snoepjes was het wederom een gezellige middag. Dames van de "oppas" bedankt voor al jullie werk en aandacht. Tot een volgende keer???

Kijk bij:   KIJK MEE! - fotos voor meer.

(Bij de afgeschermde afdeling vindt u alle foto's  = alleen voor leden)

foto reportages

Er zijn weer fotos toegevoegd bij de rubriek Foto reportages (via aanmelden) Het betreft fotos van de tentdienst en fotos van de dienst afscheid groep 8 schoolverlaters en de intrede dienst van J. Kroon

Beleidsplan PKN Grijpskerk e.o.

Op het afgeschermde gedeelte (Aanmelden - documenten) vindt u de samenvatting van ons beleidsplan 2018-2022

Kerkomroep

U kunt via de website (https://www.kerkomroep.nl) diensten van de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken beluisteren die via de kerkradio worden uitgezonden.

  • Het live volgen van diensten die worden uitgezonden is mogelijk.
  • Ook kunt u diensten beluisteren die eerder zijn uitgezonden.

De app voor Iphone en Ipad is in de Appstore beschikbaar onder de categorie Lifestyle of via de zoekopdracht Kerkomroep.

Beluistert u de diensten liever via Android? Scan dan deze QRCode en dowload de gratis app.

Nieuws! > Nieuws / Agenda / Kerknieuws / Verbinding / Privacy

Zoeken

Diensten!

Kerk aan Kerkplein te GrijpskerkOp zondag 26 januari beginnen we om 09:30 in de kerk aan het Kerkplein te Grijpskerk, waar ds. J.F. Kroon hoopt voor te gaan.


Overzicht kerkdiensten.

Omzien naar elkaar

Noaberschap: uw ogen en oren zijn nodig! Laat via ons meldpunt weten wie extra aandacht en zorg nodig heeft.

Privacy

backtotop