Nieuws

Nieuws vanuit de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken.

Groep Gebouwenkeuze

woensdag 27 februari om 20.00 uur

Lees hier alles over de werkgroep........

Werkgroep gebouwenkeuze. (laatste nieuws onderaan!!)

Op 7 november 2018 is op de Gemeenteavond een presentatie gegeven door  Louis Bakker  (hij heeft ook  de Kerkenraad ondersteund bij het maken van het nieuwe beleidsplan)over het maken van een keuze voor één van beide kerkgebouwen. De Kerkenraad heeft vervolgens via het College van Kerkrentmeesters aan de werkgroep  de volgende opdracht meegegeven:            

De kerkenraad geeft aan de werkgroep de opdracht om met een onderbouwd voorstel te komen op basis waarvan de Kerkenraad  tot een keuze kan komen voor één van beide kerkgebouwen en het afstoten van het andere kerkgebouw.  De werkwijze van de werkgroep voorziet in het op de hoogte houden van de gemeente van de vorderingen en biedt de gemeente de mogelijkheid tot inspraak. De werkgroep komt met een voorstel vóór het aflopen van de tweejarige periode eind december 2019 die door de Stichting Oude Groninger Kerken is afgegeven bij het door hen gedane aanbod en stelt de kerkenraad in de gelegenheid de besluitvorming over de kerkgebouwen binnen de genoemde periode van 2 jaar af te ronden.                                              

Vervolgens is er een oproep gedaan aan gemeenteleden om zich op te geven voor de werkgroep Gebouwenkeuze.

De volgende gemeenteleden vormen de werkgroep: Hans Grotenhuis namens de Kerkenraad, Taeke Veenstra en Bert Posthumus namens het College van Kerkrentmeesters, Bert Wagenaar namens de Kostergroep en de gemeenteleden  Doede Nauta, Oege Lesman en Oebele Oosterhof. Als voorzitter is Louis Bakker benoemd. 

We hebben ondertussen 4 vergaderingen gehad en willen de gemeente informeren en mee laten denken tijdens een bijeenkomst  op woensdag 27 februari om 20.00 uur in de Wingerd met als uiteindelijk doel in juni door de Kerkenraad een besluit te laten nemen.

Ook op de gemeentevergadering van 27 februari

We weten nog niet wanneer, maar we verwachten binnen afzienbare tijd een datum te kunnen noemen waarop we een nieuwe predikant aan jullie willen voorstellen.

Hoeveel tijd moet er zitten tussen de aankondiging en de bijeenkomst waarin we de predikant aan u voorstellen?

 Minimaal 8 weken zegt ons eigen reglement.

 Minimaal 3 weken vindt de kerkenraad.

 Wat vindt de gemeente? Laat het ons weten op 27 februari.

GrijpsKERKT dienst 3 maart

Op 3 maart a.s. is er een GrijpsKERKT-special dienst. Dit beloofd een zeer mooie dienst te worden met de Amsterdamse Sharon Kips en musicus Jacob Schenk,o.a. werkzaam als pianist, organist. U kunt verder hun biografie lezen in het volgende stuk.

Deze dienst start om 11.00 uur en er is vooraf koffie/thee te krijgen (vanaf ongeveer 10.30 uur) en wordt voogegaan door ds. Pieter Kars v/d Kamp  Thema: ken je mij?

Biografie

Sharon Kips (17 november 1983, Amsterdam) is echtgenote, moeder, vocal coach en zangeres. In 2007 won ze de eerste editie van X-Factor. En in 2010 werd ze benaderd om mee te doen aan Popstars als Mystery Popstar Rood waar ze – dankzij het publiek – als derde mocht eindigen.

Sinds 2007 heeft ze vijf albums opgenomen: Tien, Love will bring you home, Amazing Grace, Groei maar en Onvoorwaardelijk. Waarbij de eerste twee een hoog pop gehalte hadden, heeft Sharon bij de laatste drie albums steeds meer gekozen voor het vertellen van een verhaal. Amazing Grace was Sharons eerste Gospel-album, Groei Maar, Sharons eerste Nederlandstalige album en Onvoorwaardelijk was een mix van beide: een Nederlandstalig Gospelalbum.

Momenteel treedt Sharon regelmatig op als gastsolist bij koren en orkesten. Daarnaast heeft ze in 2017 en 2018 meegewerkt aan de Matteus Passie en zal ze in 2019 ook weer met Tango Extremo te zien zijn in verschillende theaters van Nederland met deze mooie hertaling van Jan Rot van de klassieke Matthäus Passion. Naast het optreden is zij steeds meer bezig met haar zangschool waar ze met plezier lesgeeft aan een groeiende groep leerlingen. U kunt Sharon Kips alvast beluisteren en zien onder het kopje video’s om te horen/ zien (alleen aangemelde leden!)

Jacob Schenk (1973) is musicus, werkzaam als dirigent, organist, pianist en arrangeur.

Hij ontving zijn opleiding aan het conservatorium te Zwolle bij Harm Jansen. Ook studeerde hij panfluit bij Nicolae Pîrvu en piano bij Matthijs Verschoor.

Hij maakte concertreizen naar Zwitserland, Israël, Canada, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk en hij s dirigent van 5 koren : mannenkoor  De Lofzang Heerde, Apeldoorns Christelijk Mannenkoor, jeugdkoor Deum Fidentes te Emmeloord, mannenkoor Urker Zangers en het Christelijk Nationaal Koor.

Bij muziekuitgeverij Prozamusica te Veenendaal verscheen van zijn hand de bundel Zingen op de Levensweg, een drietal Nederlandstalige bewerkingen voor solostem en mannenkoor. Hij heeft een lespraktijk en neemt ieder jaar in de zomer als panfluitleraar deel aan de panfluitcursus van Dajoeri in Arosa.

 

 

 

 

 

 

Collectebonnen

UITGIFTE COLLECTEBONNEN in de Wingerd

De data voor uitgifte van de collectebonnen voor de komende maanden zijn:

                           25 februari-             8 april-

13 mei-                24 juni-                  2 september-

14 oktober-          18 november

U bent van harte welkom tussen 19:15 uur en 20:00 uur.

De uitgifte in de Wingerd wordt door leden van het College van Kerkrentmeesters verzorgd.

Met vriendelijke groet,

Het College van Kerkrentmeesters

Vanaf 2 september elke maand GrijpsKERKT
Beleidsplan PKN Grijpskerk e.o.

Op het afgeschermde gedeelte (Aanmelden - documenten) vindt u de samenvatting van ons beleidsplan 2018-2022

Kerkomroep

U kunt via de website (https://www.kerkomroep.nl) diensten van de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken beluisteren die via de kerkradio worden uitgezonden.

  • Het live volgen van diensten die worden uitgezonden is mogelijk.
  • Ook kunt u diensten beluisteren die eerder zijn uitgezonden.

De app voor Iphone en Ipad is in de Appstore beschikbaar onder de categorie Lifestyle of via de zoekopdracht Kerkomroep.

Beluistert u de diensten liever via Android? Scan dan deze QRCode en dowload de gratis app.

Nieuws! > Nieuws / Kerknieuws / Verbinding / Privacy

Zoeken

Diensten!

Kerk aan Nic. Grijpstraat te GrijpskerkOp zondag 24 februari beginnen we om 09:30 in de kerk aan de Nic. Grijpstraat te Grijpskerk., waar ds. E. van der Veer uit Ferwert hoopt voor te gaan.


Overzicht kerkdiensten.

Omzien naar elkaar

Noaberschap: uw ogen en oren zijn nodig! Laat via ons meldpunt weten wie extra aandacht en zorg nodig heeft.

Privacy

backtotop