Nieuws vanuit de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken.

GrijpsKERKT familie

HO/STOP!

Op 7 april zal Gospelgroep Young Spirit uit Ulrum een volledige dienst verzorgen in onze kerk aan de Nic. Grijpstraat. Na een geweldig optreden van hun 40-jarig bestaan op 16 februari j.l.(met een overvolle kerk in Ulrum) beloofd ook deze dienst weer speciaal te worden. Laat u helemaal gaan en verrassen tijdens deze dienst. Na afloop kunnen we bij de koffie of thee er nog uitgebreid over napraten. Van harte aanbevolen!!! Aanvang 10.00 uur.

Extra gemeente-avond

Betreft gemeente-avond ‘verkiezing predikant’ op donderdag 4 april

Hierbij nodigen wij jullie uit om samen te komen op donderdag 4 april a.s. om 20.00 uur in ‘de Wingerd’ aan de Nicolaas Grijpstraat 24 te Grijpskerk. Op deze avond zal de beroepingscommissie jullie informeren over haar werkwijze en hoe zij bij de voor te stellen gemeentepredikant is uitgekomen. Vervolgens zal de commissie toelichten waarom deze persoon volgens haar de juiste predikant voor Grijpskerk e.o. is.

De kandidaat–predikant voor onze gemeente zal met zijn vrouw aanwezig zijn op deze avond en zal ook iets over zichzelf vertellen.

Na de informatie- en presentatieronde zal de gemeente worden voorgelegd of we een beroep op de beoogde predikant kunnen uitbrengen, zoals de kerkenraad met de beroepingscommissie voorstelt. Iedereen is welkom en mag vragen stellen op deze avond, maar als het op stemmen aankomt volgen we de kerkorde en zijn de belijdende leden stemgerechtigd.

We hopen jullie allemaal te ontmoeten op deze speciale gemeente-avond, de koffie en thee staan klaar.

Hartelijke groet,

Namens de kerkenraad en de beroepingscommissie,

Margriet Evers-Kootstra, scriba

Alie Katerberg, voorzitter

De Werkgroep Open Kerk

Protestantse gemeente Grootegast-Sebaldeburen

Na een succesvolle Kerststallen expositie in december j.l. organiseert de werkgroep Open Kerk van onze gemeente een tweede activiteit.

Op zondag 7 april zal in het Witte kerkje de film worden gedraaid

“Des Hommes et Des Dieux”.

Deze film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal (1996) en won op het filmfestival van Cannes de Grand Prix.

Het is een diep religieus, sereen en aangrijpend verhaal.

Een rustige film waarin goed de tijd wordt gegeven om onder gedompeld te raken in het kloosterleven.

Acht monniken leven in harmonie met elkaar en met de lokale bevolking in een klein Algerijns dorpje.

Wanneer de moslimfundamentalisten komen en niemand meer veilig lijkt te zijn, maken de kloosterlingen zich ook zorgen  maar hun band met elkaar, met het klooster en de dorpelingen is te sterk om zomaar op te geven.

Een herder laat zijn kudde niet in de steek!

Het gaat om de vraag hoe mensen van een verschillend geloof met elkaar kunnen samenleven, of dat geloof nu christendom, islam of humanisme is.

De monniken laten zich leiden door hun geloof in Jezus en het feit dat ze door hun manier van leven iets van Jezus op aarde willen laten zien.

In de film raken we betrokken bij de keuze die elk van de monniken moet maken.

Hun innerlijke strijd wordt onze strijd, want wat zouden wij doen wanneer we voor een dergelijke keuze werden gesteld?

Welke keuze zou jij maken?”

Kom op 7 april naar de film “Des Hommes et des Dieux”

In het Witte kerkje, Rondweg 21, Grootegast

Aanvang 15:30 u.

Leeftijd: vanaf 16 jaar.

De film duurt ca. 2 uur, Er is pauze, waarin koffie thee, fris te verkrijgen is.

Toegang: Gratis !   Collecte ter bestrijding van de kosten.

EO jongerendag 2019

EOJD 2019  GA JIJ MEE?!

Geef je op via:   EOjongerendag2019@gmail.com

Dit is een gezamenlijk initiatief van GKV en PKN Grijpskerk

Voor vragen kun je terecht bij Pieter Kars (GKV) of

Jeltje Tilma (PKN)

UITGIFTE COLLECTEBONNEN in de Wingerd

De data voor uitgifte van de collectebonnen voor de komende maanden zijn:

8 april-

13 mei-                24 juni-                  2 september-

14 oktober-          18 november

U bent van harte welkom tussen 19:15 uur en 20:00 uur.

De uitgifte in de Wingerd wordt door leden van het College van Kerkrentmeesters verzorgd.

Met vriendelijke groet,

Het College van Kerkrentmeesters

Vanaf 2 september elke maand GrijpsKERKT
Beleidsplan PKN Grijpskerk e.o.

Op het afgeschermde gedeelte (Aanmelden - documenten) vindt u de samenvatting van ons beleidsplan 2018-2022

Kerkomroep

U kunt via de website (https://www.kerkomroep.nl) diensten van de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken beluisteren die via de kerkradio worden uitgezonden.

• Het live volgen van diensten die worden uitgezonden is mogelijk.
  • Ook kunt u diensten beluisteren die eerder zijn uitgezonden.

De app voor Iphone en Ipad is in de Appstore beschikbaar onder de categorie Lifestyle of via de zoekopdracht Kerkomroep.

Beluistert u de diensten liever via Android? Scan dan deze QRCode en dowload de gratis app.

Nieuws! > Nieuws / Kerknieuws / Verbinding / Privacy

Kerk aan Nic. Grijpstraat te GrijpskerkOp zondag 31 maart beginnen we om 09:30 in de kerk aan de Nic. Grijpstraat te Grijpskerk., waar ds. J. van der Veen uit Heerenveen hoopt voor te gaan. Thema: 4e zondag veertigdagen