Nieuws vanuit de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken.

Project Middengroep Uitnodiging

Uitnodiging!!!  Zondagavond 25 november om 20.00 uur is er een gezellige bijeenkomst van Project Middengeneratie. U/jij wordt hiervoor van harte uitgenodigd. In De Wingerd.    Nadere informatie volgt!

enquête

Onze kerkelijk werker Jeltje Tilma heeft een enquête opgesteld met de naam "Jij en jouw geloof".

De enquête dient als een afronding van haar project van het jaar 2017- 2018 en we hopen op een hoge response! De enquête wil inzicht geven in het (dagelijks) geloofsleven van kerkleden en hun kijk op de gemeente.
Het invullen van de enquête duurt ongeveer een kwartiertje en..bij deelname maak je kans op een VVV-bon ter waarde van 25 euro!! Doe dus mee en win!  Deze enquête staat op het afgeschermde deel van de website. Ga naar Aanmelden > documenten > enquête jij en jouw geloof

Beleidsplan/Gemeenteavond PKN grijpskerk e.o.

BELEIDSPLAN

Op het afgeschermde gedeelte (Aanmelden - documenten) vindt u de samenvatting van ons beleidsplan

2018- 2022.

Grijpskerkt/special dienst

Op 2 december houden wij onze 4e GrijpsKERKT dienst. Dit keer een GrijpsKERKT/special met een bekende muzikant en wel Ralph van Manen op de poster leest u meer over deze muzikant.

Word predikant in Grijpskerk

Op circa 20 kilometer van de stad Groningen ligt het dorp Grijpskerk. Het dorp heeft vele voorzieningen: winkels, zwembad, sportpark, crèche, peuter-, basis- en voortgezet onderwijs. De trein biedt een goede verbinding met Groningen en Leeuwarden. Fietsen en wandelen kan dichtbij, maar ook in het nationaal park Lauwersmeer of in het Westerkwartier. Een streek die rust en ruimte biedt, met vele grote en kleine dorpen. Voorzieningen zijn altijd vlakbij.

PKN Grijpskerk en omstreken is een streekgemeente. Niet alleen Grijpskerk, maar ook de omliggende dorpen Niezijl, Kommerzijl, Visvliet en Pieterzijl behoren tot deze gemeente.

De gemeente beschikt over twee kerkgebouwen. De monumentale kerk aan het Kerkplein en de in de jaren ‘30 gebouwde kerk aan de Nicolaas Grijpstraat. Daarnaast is er een ruime pastorie aan de Sportlaan voor de predikant beschikbaar.

Als predikant geef je met ons invulling aan het dagelijks werk in onze gemeente en aan de thema’s uit het beleidsplan; deze zijn:

• Wij zijn er voor elkaar en met elkaar
  • Geloven doen we 24/7
  • Je krijgt de ruimte om te zijn wie je bent
  • Wij zijn een naar buitengerichte kerk
  • Wij moeten keuzes durven maken
  • Wij zijn bezield door het geloof

Wij zijn een levendige gemeente; er worden vele activiteiten georganiseerd. Daarnaast is op de eerste zondag van elke maand GrijpsKERKT, hierin werken gemeenteleden samen met de predikant aan een inspirerende dienst. Het motto van GrijpsKERKT is dan ook ‘plaats voor iedereen’.

In de profielschets staat meer informatie over de vacature, en hoe te reageren. Het is dan ook zeker de moeite waard deze te bekijken.

Ga voor PKN Grijpskerk aan de slag als:

In het onlangs opgestelde beleidsplan vind je meer informatie over de gemeente en wie wij zijn.

Lijkt het je wat om predikant te worden in Grijpskerk?

UITGIFTE COLLECTEBONNEN in de Wingerd

De data voor uitgifte van de collectebonnen voor de komende maanden zijn:

26 November  2018

17 December 2018

U bent van harte welkom tussen 19:15 uur en 20:00 uur.

De uitgifte in de Wingerd wordt door leden van het College van Kerkrentmeesters verzorgd.

Met vriendelijke groet,

Het College van Kerkrentmeesters

Vanaf 2 september elke maand GrijpsKERKT
Een sprong in het diepe. Afscheid KND groep 8

Op het afgeschermde gedeelte van de site kunt u/jullie de fotoreportage bekijken. (zie onder tabblad Kijk mee! / Foto's)

Kerkomroep

U kunt via de website (https://www.kerkomroep.nl) diensten van de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken beluisteren die via de kerkradio worden uitgezonden.

• Het live volgen van diensten die worden uitgezonden is mogelijk.
  • Ook kunt u diensten beluisteren die eerder zijn uitgezonden.

De app voor Iphone en Ipad is in de Appstore beschikbaar onder de categorie Lifestyle of via de zoekopdracht Kerkomroep.

Beluistert u de diensten liever via Android? Scan dan deze QRCode en dowload de gratis app.

Nieuws! > Nieuws / Agenda / Kerknieuws / Verbinding / Privacy

Kerk aan Nic. Grijpstraat te GrijpskerkOp zondag 18 november beginnen we om 10:00 in de kerk aan de Nic. Grijpstraat te Grijpskerk., waar Pastor Andre van Aerle uit Langeraar hoopt voor te gaan. Thema: zoom in dienst extra