Nieuws vanuit de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken.

de toekomst van onze kerk

"De Toekomst van onze kerk"

de werkgroep tot het komen van een beleidsplan nodigt u van harte uit voor een thema-dienst:  "De weg naar een nieuw beleidsplan"

Onze (voorlopige) bevindingen willen we presenteren in de dienst op:

Zondag 29 april, aanvang 10.00 uur

Deze dienst zal geleid worden door Jeltje Tilma en Louis Bakker. In deze dienst zal de gemeente de gelegenheid krijgen om te kijken of we nog wat missen (aanvullende verlangens) en kan de gemeente met elkaar in gesprek hierover. We hopen u dan weer te ontmoeten!

De werkgroep

Kinderknutselmiddag 28 maart 2018

Woensdag-middag 28 maart 2018. Het was weer zover. Ruim 45 kinderen zochten de Wingerd weer op om een gezellige middag te beleven met paasbeestjes en mandjes maken. Ook werden de meeste kinderen geschminkt.  Er kwamen lekkere chocolade eieren in de mandjes en er werd zelfs buiten naar grotere eieren gezocht. Helaas werkte het weer niet zo mee, het regende een beetje, maar de lol was er niet minder om. Bedankt alle vrijwilligers.  Voor de fotoreportage gaat u naar AANMELDEN .....fotoreportage en klik op de betreffende woorden (uiteraard nadat u zich eerst heeft aangemeld, want anders werkt de knop AANMELDEN niet!)

De Verbinding van April

Klik hier voor de Verbinding van April. We wensen u veel leesplezier toe.

Palmpasen 2018

Op Palmpasen was het weer een gezellige boel met alle versierde

Palmpasenstokken. Na een rondgang door de kerk werden alle stokken

voor in de kerk getoond.  Zie de foto reportage onder het tabblad AANMELDEN

dienst van 29 april

Zondag 29 april ‘18     aanvang 10.00 uur     Nic. Grijpstraat

In gesprek met de gemeente!!!!!!!

De werkgroep “Beleidsplan” doet verslag van haar bevindingen vanuit de verschillende werkavonden met de gemeente omtrent “De toekomst van onze gemeente”. Hier zal ook de voorman van de werkgroep, dhr Louis Bakker aanwezig zijn.

Deze afwijkende presentatie, namelijk op een zondag, is bewust gekozen. Want één van de uitkomsten is, dat veel gemeenteleden een betekenisvolle, warme en aangename kerkdienst verlangen. In deze dienst zal de werkgroep de uitkomsten presenteren. Maar ook zal er aandacht gevraagd worden voor de vraag ‘wat missen wij nog?’. En dit zal in samenspraak met u gaan plaatsvinden. Om alvast over na te denken.

Deze presentatie zal worden ingekaderd in een ‘kerkdienst’. Dat betekent dat er een voorganger is, Jeltje Deleu. Ook zij is bewust gekozen om ook haar doelgroep, de 25 – 50 jarigen aan te spreken en uit te dagen om bij deze presentatie EN samenspraak aanwezig te zijn.

Wij verwachten een waardevolle gemeente-samenkomst, net zo aangenaam als de gehouden avonden. Dat het ons zal binden en bepalen bij onze toekomst: ‘gemeente van de Heer in Grijpskerk e.o..’

Namens de voorbereidingsgroep,

ds Landman

bloemschikking 40-dagentijd 2018

SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN 2018 VEERTIGDAGENTIJD EN PASEN

Thema: “Een open deur: Onvoorwaardelijke liefde”

UITLEG BIJ DE BLOEMSCHIKKING VOOR DE 6 ZONDAGEN.

In deze Veertigdagentijd op weg naar Pasen hebben wij iedere zondag

weer een “ symbolische bloemschikking”  in de kerk staan.

Het thema voor de bloemschikkingen is: “Een open deur: Onvoorwaardelijke liefde”

In de bloemschikking zien we een deur, als verwijzing naar Jezus. Het kleed over de

tafel is paars, de kleur van de Veertigdagentijd, kleur van inkeer, soberheid, bezinning.

Een lap jute verbeeldt de weg die wij gaan in deze veertig dagen, door de deur heen,

naar de toekomst. Achter de deur staan zes kaarsen, iedere zondag brandt er een meer,

omdat we dichter bij Pasen komen, omdat we blijven hopen op licht, ook als het donker is.

U kunt alle foto's bekijken door via aanmelden naar foto reportages te gaan (zie ook onder

KIJK MEE!  foto's)

Kerkomroep

U kunt via de website (http://www.kerkomroep.nl) diensten van de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken beluisteren die via de kerkradio worden uitgezonden.

• Het live volgen van diensten die worden uitgezonden is mogelijk.
  • Ook kunt u diensten beluisteren die eerder zijn uitgezonden.

De app voor Iphone en Ipad is in de Appstore beschikbaar onder de categorie Lifestyle of via de zoekopdracht Kerkomroep.

Beluistert u de diensten liever via Android? Scan dan deze QRCode en dowload de gratis app.

Nieuws! > Nieuws / Agenda / Kerknieuws / Verbinding

Kerk aan Nic. Grijpstraat te GrijpskerkOp zondag 29 april beginnen we om 10:00 in de kerk aan de Nic. Grijpstraat te Grijpskerk., waar Jeltje Deleu hoopt voor te gaan.